Info om bæring

1) Bæring rett etter fødsel fremmer igangsettingen av melkeproduksjonen til mor. Ammehormonet oxytocin frigjøres ved mye kroppskontakt mellom mor og barn, så derfor fremmer bæring amming

2) Rett bæring gir ingen stor belastning på verken bærer eller babys kropp. Dette gjør at babyer med et sterkt behov for mye kroppskontakt kan få dette, samtidig som foreldrene får armene fri til å gjøre andre ting, som å lage mat, ta seg av eldre søsken, gjøre husarbeid, gå tur o.s.v.

3) Nyfødte får en mykere overgang fra livet inni magen til livet utenfor om de blir båret mye i begynnelsen. De vil få høre den velkjente lyden av et hjerte som slår, stemmen til mammaen, lukten av mammaen, – alt som er trygt og velkjent fra livet inni magen.

4) Bæring fremmer også tilknytningen mellom pappaen og babyen. Pappaer kan ikke amme, men de kan gjøre alt annet! Bæring er da en fin måte for babyen å bli kjent med pappens lyder og lukter på, og pappaen blir også lettere kjent med babyens signaler.

5) Babyer som bæres mye gråter mindre. Forskning viser at babyer som blir båret ofte gråter gjennomsnittlig 43 % mindre totalt, og 54 % mindre ved leggetid. I kulturer hvor babyer blir båret mer eller mindre kontinuerlig gråtes det mye mindre enn i ikke-bærende kulturer.

6) Å bli båret er flott for babyens mentale utvikling. Barn bruker mer tid i en "stille, men observerende fase" mens det blir båret, og dette er den ideelle fasen for å lære. Sansene blir stimulert, men babyen kan allikevel stenge ut alt sånn at h*n ikke blir overstimulert. Hver gang du gjør forandring i barnets omgivelser, gir du det mulighet til å se på nye ting. All denne ekstra stimuli er positiv for hjernens utvikling og vil vekke nysgjerrighet og oppmerksomhet. Er du interessert i å lese mer?


Ta en tur innom en av disse nettsidene:
 

wrapyouinlove

Storchenwiege

Ringblomst

The Babywearer

Barn ved hjertet

HipDysplasia.org

Babywearingadvice.co.uk


Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - Tlf. 90 16 22 65.